Προώθηση ιστοσελίδων με χτίσιμο συνδέσμων

Πως να κάνετε προώθηση ιστοσελίδων με χτίσιμο συνδέσμων

Το χτίσιμο συνδέσμων (link building) αποτελεί ίσος το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες SEO για την προώθηση ιστοσελίδων στο google. Είναι το ακριβότερο κομμάτι στην συνολική δουλειά και απαιτεί συνεχή εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε niche όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος το χτίσιμο συνδέσμων δεν σταματά ποτέ.

Πως αξιολογεί η google τους συνδέσμους;

Η μηχανή αναζήτησης έχει δικό της bot το οποίο ανακαλύπτει, ταξινομεί και βαθμολογεί συνέχεια ότι συνδέσμους βρίσκει στο Ίντερνετ. Φυσικά τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για να κάνει αυτήν την εργασία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό στην Google και τα γνωρίζουν μόνο εντός της εταιρείας. Όλοι όμως οι οποίοι εργάζονται σε δικά τους σαιτ ή προσφέρουν υπηρεσίες SEO σε πελάτες κάνουν συνέχεια δοκιμές ώστε να είναι σε θέση να βελτιώσουν της προβλέψεις τους για το πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης και πως ταξινομεί τα σαιτ ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

link building services Athens

Πως κάνουμε αναζήτηση για συνδέσμους καλής ποιότητας;

Κάθε σύνδεσμος έχει κάποια αξία στην προώθηση ιστοσελίδων. Μεγαλύτερη αξία έχει αυτός που είναι dofollow. Ο nofollow σύνδεσμος είναι χρήσιμος μόνο για διαφοροποίηση του link profile. Στην πρώτη περίπτωση η αξία του είναι μεγαλύτερη και όταν προέρχεται από κάποιο σαιτ σχετικό με το δικό μας, αξιόπιστο και με καλό traffic θα συνεισφέρει στην βελτίωση της κατάταξης του δικού μας σαιτ.

Η αξιοπιστία του σαιτ που περιέχει το σύνδεσμο αποτελεί βασική παράμετρο για τη google όσον αφορά την διαμόρφωση της πρώτης σελίδα βάση λέξεων κλειδιών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η αξιοπιστία, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του συνδέσμου που λαμβάνουμε. Στην αντίθετη περίπτωση όταν ο σύνδεσμος προέρχεται από αναξιόπιστο σαιτ, ή από comment spam, τότε δεν έχει καμιά αξία για το σαιτ μας, και πιο πιθανόν μπορεί να επιφέρει google τιμωρία. Τέτοιοι σύνδεσμοι πρέπει να αποφεύγονται. Οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων στην Ελλάδα είναι πολλές όμως αυτές που ξέρουν πως να φέρουν αποτελέσματα είναι λίγες.

Ως παραδείγματα ιστοσελίδων υψηλής αξιοπιστίας μπορούμε να αναφέρουμε σαιτ πανεπιστημίων, κρατικά σαιτ (υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί) μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί κτλ. Σύνδεσμο από τέτοια σαιτ λαμβάνετε εξαιρετικά δύσκολα και γιαυτό ακριβώς έχει μεγάλη αξία. Εδώ ισχύει ο κανόνας ότι links τα οποία μπορεί να τα πάρει ο καθένας δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία. Τα καλά πρέπει να τα κερδίσεις.

Σύνδεσμοι προς κακόφημες ιστοσελίδες

Αν το δικό σας σαιτ έχει πολλούς συνδέσμους προς κακής ποιότητας ιστοσελίδες ή κακόφημα σαιτ, τότε η google δημιουργεί αρνητικά συμπεράσματα για την αξιοπιστία σας και σας ταξινομεί μακριά από της πρώτες θέσεις για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Όταν οι χρήστες δεν βρίσκουν το σαιτ σας στης πρώτες 20 αναζητήσεις (1 και 2 σελίδα) τότε η πιθανότητα να βρουν το σαιτ σας από τα οργανικά αποτελέσματα εκμηδενίζετε.

Ποια είναι τα οφέλη λόγω της δημιουργίας συνδέσμων;

Η κατασκευή συνδέσμων θα αυξήσει την επισκεψημότητα στο σαιτ σας. Η αυξημένη κίνηση θα φέρει περισσότερους στοχευμένους επισκέπτες από τους οποίους πολλοί θα γίνουν πελάτες σας. Η δουλειά που κάνει το SEO στο σαιτ σας έχει τα καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Στο Google search console θα μπορείτε να βλέπετε πως αυξάνει ο αριθμός τον κλικ και τον επισκεπτών στο σαιτ σας, και ο αριθμός για λέξεις κλειδιά που πλέον φέρνουν κόσμο στο σαιτ.

Επαγγελματική συντήρηση ιστοσελίδων

Όταν στο επαγγελματικό σας σαιτ εργάζονται SEO expert τα αποτελέσματα βελτίωσης του είναι ορατά, μετρήσιμα και συνεχή. Η επαγγελματική συντήρηση ιστοσελίδων θα βοηθήσει στην επιχείρηση σας να έχετε συνεχώς μια ανοδική πορεία, υπερσκελίζοντας τους ανταγωνιστές σας.

Ζητήστε μας προσφορά.

Admin